Referenties

De Swinhove Groep

Voor De Swinhove Groep in Zwijndrecht heeft REZ Dakveiligheid BV een mooi project voorzien van valbeveiliging. Het betreft drie locaties te weten;
IJsvogelplein, de Lichtkring en de Plantageweg.

Op deze locaties zijn verschillende producten van REZ Dakveiligheid BV gebruikt om de daken veilig te maken zoals;
• Standalone ankerpunten REZ-1
• Anti-penduleer ankerpunten REZ-1
• REZ-3 kabel-valbeveiligingssystemen
• Ladderborgingspunten
• Kooi- en gevelladders

De opdrachtgever is zeer tevreden en in een kort interview met Corine den Dekker; manager Vastgoed, Beheer en Onderhoud bij De Swinhove Groep ligt ze haar tevredenheid toe:

De aanvraag van de offerte verliep snel voor de locaties; IJsvogelplein en Lichtkring. De locatie Plantageweg is een stuk groter. Hiervoor hebben we een aparte offerte ontvangen en ben ik direct bij de opname betrokken geweest. Ik ben zelfs mee geweest op het dak om de situatie op te nemen.

Omdat dit een groot project betrof, heb ik ook bij twee andere bedrijven een offerte opgevraagd. Jullie waren prijstechnisch en kwalitatief de beste aanbieder, waardoor we ook de valbeveiliging voor deze locatie door jullie uit hebben laten voeren. Door de grootte van het project hebben we zelfs een projectkorting gekregen waar ik dus heel blij mee ben.
Het werk is allemaal netjes opgeleverd dus ook daar ben ik erg tevreden mee.

De prijs/kwaliteitverhouding vind ik heel reëel. Ik zou jullie zeker aanbevelen bij anderen omdat ik vertrouwen heb in jullie expertise en valbeveiligingssysteem. Ook is het service-gehalte van jullie organisatie hoog.

Grand Hotel Huis ter Duin

Grand Hotel Huis ter Duin is een project waar het REZ Kabel-valbeveiligingssysteem geleverd en gemonteerd is op het glooiende dak van het hotel in samenwerking met Dakdekkersbedrijf Spuitco BV. Het betreft een Pvc-dakbedekking waardoor de ankerpunten voorzien zijn van een speciale coating. Deze coating zorgt voor de juiste hechting waardoor alle ankerpunten waterdicht ingewerkt kunnen worden. De ondergrond van het dak is beton. De ankerpunten zijn hierin gemonteerd door middel van speciale beton-bevestigers.

Ook is er een speciaal wit-gecoat hekwerk geplaatst wat zorgt voor een veilige dak-toetreding en tevens dient als valpreventie betreffende de binnenplaats. Het hekwerk is met de glooiing van het dak mee gemonteerd wat de bijzondere uitstraling van het hotel blijft waarborgen.

De meegeleverde REZ Gliders zorgen ervoor dat het gehele dak belopen kan worden zonder bij ieder ankerpunt om te hoeven haken. Dit verhoogt het gebruikersgemak en tegelijkertijd de veiligheid van de gebruiker.

Praktijkschool Breda

Praktijkschool Breda is een project waarbij de REZ-1 enkele ankerpunten op de verschillende dakvlakken van de Praktijkschool geleverd en gemonteerd zijn. Het betreft hier een kunstof EPDM dakbedekkingen welke tevens gebruikt is om de ankerpunten waterdicht in te werken.

Ook zijn er kooi- en gevelladders geleverd en gemonteerd welke toetreding tot de verschillende dakvlakken veilig mogelijk maken.

Diverse pictogrammen zorgen voor een duidelijke communicatie betreffende de veilige zones en de verplichting om gebruik te maken van de aanwezige valbeveiliging. De geleverde PBM-sets zijn op locatie aanwezig waardoor elke persoon die werkzaamheden op het dak van Praktijkschool Breda moet uitvoeren veilig kan werken.

RDM Ketelmakerij Rotterdam

Het project RDM Ketelmakerij Rotterdam is in samenwerking met dakdekkersbedrijf Kleiva BV voorzien van REZ kabel-valbeveiligingssystemen. Niet alleen de locatie in de havens van Rotterdam maakt dit project speciaal, maar in het bijzonder de montage en aanpassing op het standaard REZ Kabel-valbeveiligingssysteem.

De ondergrond van de betreffende daken is niet dik genoeg om het systeem te monteren met standaard beton-bevestigers. De enige mogelijkheid om dit veilig te monteren is door gebruik te maken van de stalen binten van de constructie. Het systeem is op een hoogte van ca. 30 meter aan de onderkant van het dak, door middel van U-beugels bevestigd aan de stalen binten. Hierdoor was de positie van het standaard REZ Kabel-valbeveiligingssysteem op diverse punten niet toereikend om langs de lichtstraten te positioneren. Door middel van een robuuste verlengstrip welke in verschillende afmetingen toepasbaar is, zijn ook de diversen daken van de Ketelmakerij op het RDM terrein veilig beloop- en werkbaar.

De hekwerken welke om de dakluiken heen geplaatst zijn, zorgen voor een veilige dak-toetreding.

 

Zuidplein te Rotterdam

Om de diverse dakvlakken van een deel van het complex Zuidplein te Rotterdam veilig te maken is er gekozen voor het plaatsen van hekwerken. De diverse staanders van het hekwerk zijn geballast door middel van tegels zodat een verankering aan het dak niet noodzakelijk is. Het betreft hier een hekwerk van totaal 152 meter. Verschillende delen zijn voorzien van zelfsluitende poortjes wat de werkzaamheden aan het dak extra veilig maakt.

Het hekwerk is direct aangebracht op de dakbedekking waardoor een vlakke ondergrond gerealiseerd is. Grind bovenop de dakbedekking zorgt voor een strak geheel waarin het hekwerk niet misstaat. Dit project is uitgevoerd in samenwerking met Voormolen Dakbedekkingen BV